The logo
Veiligheid op het Spoor versterkt: ProRail's innovaties in spoorstaafmonitoring

ProRail zet zich in voor veiligheid en beschikbaarheid van de infrastructuur door de conditie van spoorstaven nauwlettend te monitoren. Ultrasoontechnologie wordt ingezet om interne defecten op te sporen en spoorstaafbreuken te voorkomen. Het beheersen van het risico op dergelijke defecten en breuken is cruciaal voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het spoor. Om dit te waarborgen, is een proces opgezet voor de registratie, controle en analyse van spoorstaafdefecten.

Onze opdracht was om de efficiëntie en effectiviteit van dit proces te verbeteren door middel van digitalisering en gebruik van bestaande systemen binnen ProRail. Dit omvatte het definiëren en vastleggen van het proces, het inrichten van een Microsoft SharePoint omgeving voor documentatie, het opzetten van een online rapportage en het migreren van historische data.

Een helder en gestroomlijnd systeem tot gevolg

We zijn direct aan de slag gegaan door het proces voor de monitoring en analyse van spoorstaafdefecten te definiëren en vast te leggen. Vervolgens hebben we een Microsoft SharePoint omgeving opgezet, waarin alle relevante informatie over spoorstaafdefecten en -breuken gestructureerd wordt vastgelegd. Ten slotte hebben we geautomatiseerde rapportages ontwikkeld, waardoor het management direct inzicht heeft in de status en trends met betrekking tot spoorstaafdefecten.

Dankzij onze inspanningen is het proces voor de beheersing van spoorstaafdefecten en -breuken geoptimaliseerd. We hebben een helder en gestroomlijnd systeem opgezet voor registratie, documentatie en rapportage, wat heeft geleid tot een verbeterde efficiëntie, effectiviteit en aantoonbaarheid. Het management van ProRail heeft nu een beter inzicht in de conditie van spoorstaven, waardoor zij proactief maatregelen kunnen nemen om de veiligheid en beschikbaarheid van het spoorwegnet te waarborgen.

Terug

Ook interessant

Mensen die een trap aflopen van een perron

Slimme berekeningen, slimme beslissingen voor ProRail's financiële lange termijn planning

We hebben hard gewerkt aan het ontwikkelen van een geavanceerde maatwerkoplossing die de objectgegevens van ProRail verbetert en omzet in een.... Lees verder

Van visie naar realiteit: Vopak's evolutie in programmamanagement

Vopak, een toonaangevende speler in de opslag en overslag van vloeibare chemicaliën, gaf ons de uitdaging om de processen binnen hun Engineering & Construction organisatie te herstructurere..... Lees verder

Wil jij nu ook profiteren van geoptimaliseerde processen die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen? Met onze oplossingen, gebaseerd op digitalisering, processturing en rapportage, krijg je direct inzicht in cruciale aspecten van jouw operatie. Of het nu gaat om het beheer van voorraad, assets of financiën, onze aanpak stelt je in staat om snel en effectief te handelen. Kies voor onze bewezen strategieën en bereid je voor op succes in een snel veranderende digitale omgeving.

Neem contact met ons op
© Copyright AioriQ B.V. 2024