The logo
Van visie naar realiteit: Vopak's evolutie in programmamanagement

Vopak, een toonaangevende speler in de opslag en overslag van vloeibare chemicaliën, gaf ons de uitdaging om de processen binnen hun Engineering & Construction organisatie te herstructureren. Ze wilden een efficiënter proces voor het managen en uitvoeren van vervangings- en investeringsprojecten, met een sterke focus op afstemming op de productieplanning.

Onze taak was Vopak te helpen om hun doelen te bereiken. We moesten programmamanagement naar een hoger niveau tillen door strategische visies om te zetten in concrete processen en datamodellen. Daarnaast moesten we een geavanceerd (project) risicomanagement opzetten om de projecten veilig en betrouwbaar te laten verlopen. Ten slotte was het essentieel om trainingen te verzorgen voor de medewerkers van Vopak, zodat zij de nieuwe werkwijze met vertrouwen konden omarmen.

Vopak verzekert van veiligheid en betrouwbaarheid

We zijn direct aan de slag gegaan door intensieve samenwerking met het team van Vopak. We analyseerden hun huidige processen en identificeerden knelpunten en mogelijkheden voor verbetering. Vervolgens ontwikkelden we gedetailleerde plannen om programmamanagement te verbeteren en risico's te beheren. We implementeerden nieuwe processen, datamodellen en risicomanagementstrategieën, en verzorgden uitgebreide trainingssessies voor het personeel van Vopak.

Het resultaat van ons project was buitengewoon succesvol. Vopak heeft nu een efficiënter en effectiever proces voor het managen en uitvoeren van vervangings- en investeringsprojecten, perfect afgestemd op de productieplanning. Het vernieuwde programmamanagement heeft geleid tot een gestroomlijnde aanpak in elke fase van het project, terwijl het geavanceerde risicomanagement Vopak verzekert van veiligheid en betrouwbaarheid. Medewerkers van Vopak hebben de nieuwe werkwijze omarmd en zijn klaar om de uitdagingen van de toekomst met vertrouwen aan te gaan.

Terug

Ook interessant

Mensen die een trap aflopen van een perron

Slimme berekeningen, slimme beslissingen voor ProRail's financiële lange termijn planning

We hebben hard gewerkt aan het ontwikkelen van een geavanceerde maatwerkoplossing die de objectgegevens van ProRail verbetert en omzet in een.... Lees verder

Iemand die aan het lassen is

Veiligheid op het Spoor versterkt: ProRail's innovaties in spoorstaafmonitoring

ProRail zet zich in voor veiligheid en beschikbaarheid van de infrastructuur door de conditie van spoorstaven nauwlettend te monitoren. Ultrasoontechnologie wordt ingezet om interne defecten.... Lees verder

Wil jij ook jouw organisatie transformeren naar een hoger niveau van efficiëntie en effectiviteit, net zoals Vopak heeft gedaan? Met onze bewezen aanpak, gericht op het optimaliseren van processen, kunnen we jouw bedrijf naar succes leiden. Of het nu gaat om het beheer van projecten, risico's, of digitalisering, wij bieden oplossingen die naadloos integreren met jouw bestaande systemen en processen.

Neem contact met ons op
© Copyright AioriQ B.V. 2024